top of page
Despre Noi: Our Story
manufactura%20de_edited.jpg

Bine ai venit în manufactură
FILOSOFIE ȘI VALORI: Protejează mediul înconjurător!

REDUCE, REFOLOSEȘTE, RECICLEAZĂ

Povestea noastră a început cu un palet care a devenit treptat, principala noastră unealtă pentru serigrafie.

"Ideea manufacturii de print s-a născut în timpul lockdown-ului, când am primit un palet vechi și am avut (mult) timp la dispoziție pentru a descoperi tainele imprimării serigrafice. 

 

Din paleți reciclați mi-am construit o mașină rotativă de imprimare și mai multe rame, pe care am montat sita cu primul design. Am petrecut mult timp în dark room, experimentând cu diferite vopsele și materiale. A ieșit colecția de sacoșe sustenabile intitulate Anticariat pe Pânză.

Lucrurile au avansat și treptat s-au născut colaborări cu diferite ONG-uri foarte faine, astfel încât ne-am decis să ne oferim serviciile oricui vrea o serie de sacoșe imprimate manual.

 

Valoarea cea mai de preţ în manufactura noastră este sustenabilitatea, în toate formele ei, fie prin produsele pe care le folosim, fie prin partenerii cu care colaborăm.

 

Din această idee de refolosire a lucrurilor aruncate, s-a născut dorința de a afla mai multe despre principiile zero waste și adoptarea unui stil de viață mai puțin dăunător pentru mediul înconjurător. Vrem să lăsăm lumea puțin mai bună decât am găsit-o, așa că ne-am decis să comercializăm sacoșe reutilizabile, menite să înlocuiască pungile de plastic de unică folosință."

 

- Solomon Brezoi

MATERIALE RECICLATE

Sacoșele folosite în manufactură sunt achiziționate din surse sustenabile, țesătura este din 100% bumbac reciclat, cu o grosime de 120 g/m. ​ Sacoșele pot fi personalizate cu mesaje, logo-uri sau orice alt design, prin imprimarea serigrafică, la un tiraj de minim 20 de bucăți. Termenele noastre de execuție sunt întotdeauna flexibile.

Despre Noi: Impact
recycled-upcycled cotton  sustainable-20
recycled-tote-bag-sustainable-eco-detail

TOTUL ESTE HANDMADE

Procesul de imprimare serigrafică constă in mai mulți pași:

 

Întâi trebuie să ne ocupăm de machetarea graficii, aici este important de reținut că fiecare culoare folosită înseamnă un film serigrafic și o sită separată. Sita este construită chiar de noi, și ia viață din bucățile de lemn ale palețiilor intrați la pensie.

 

Designul va arăta exact ca cel realizat in Corel, Ilustrator sau Photoshop. 

unelta_edited_edited.jpg
recycled-tote-bag-sustainable-eco-detail
sita-serigrafica-manufactura-de-print_ed
cerneala-culoare-pentru-serigrafie-manuf

Apoi imprimăm filmul serigrafic pe o folie transparentă. Expunem această folie pentru câteva secunde la UV, aplicând aceeași tehnică, care se folosește pentru a developa fotografii într-un dark room.

 

Montăm rama serigrafică pe caruselul serigrafic, care este tot handmade, din paleți reciclați și construit în totalitate chiar de noi.

 

De-abia după toți acești pași urmează imprimarea propriu-zisă, în care punem cerneala serigrafică pe fiecare sită în parte.

 

Cu ajutorul unei raclete de serigrafie specială, pe care noi o numim 'squeegee', tragem culoarea peste materialul ce trebuie imprimat.

 

Imprimarea serigrafică se poate face pe materiale precum; lemn, pânză, piele ecologică, sticlă, material textil, tricou și multe altele.

Despre Noi: Price Quote

CE URMEAZĂ?

Pe viitor ne dorim să obținem o mare parte dintre materialele folosite și de la fabrici de textile sau de la persoane fizice care donează resturi sau haine, din bumbac, de care nu mai au nevoie, și să ne confecționăm noi sacoșele direct în manufactură. Astfel dorim să susținem producția locală și economia circulară, prin reutilizare și reciclare.

 

Dacă dorești să ne ajuți în acest sens contactează-ne aici. Vom continua să ne documentăm zilnic despre ce înseamnă să trăiești un stil de viață sustenabil și conștient.

bita-urbana-medias-sacosa-reciclata.jpg
epr-stycle.jpeg

ÎMPĂRTĂȘEȘTE-ȚI MESAJUL

Împărtășește-ți ideile și întrebările cu noi, iar noi ne vom ocupa de obiecte promoționale, personalizate pentru firma, organizația sau corporația ta. Ne dorim să colaborăm cu oameni faini, cărora le pasă de mediul înconjurător. Dacă ai o idee de proiect sau colaborare trimite-ne un email și sigur reușim să găsim un produs perfect pentru nevoile tale. 

eco-earth-bio-tote-bag_edited.jpg

Vrei să colaborăm?

Dacă dorești să colaborăm trimite-ne un e-mail la elaandsol@manufacturadeprint.ro sau completează formularul de mai jos.

Mulțumim!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page